Viszont abban, hogy a Rákóczi-túrós a tányérra került, a rádiós műsorvezetőnek is nagy szerep jutott: gondosan előkészítette a sütemény alapját, a díszítésről is gondoskodott, sőt, még a zsebsárkányt is szakszerűen kezelte – csupán egyetlen habcsók égett meg kicsit. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg mi készült még az Univer "Capsicum Clubjában"!
A mennyei desszert egy hortobágyi húsos palacsinta előzte meg, ami leginkább egy tavaszi tekercsre hasonlított – a tekercseket Rákóczi Feri sütötte ki. A palacsinta tölteléke borjúpörköltből készült, amit Tamás az Univer különféle termékeivel ízesített. Már az étel látványa is mindenkit azonnal elvarázsolt, ahogyan a különleges ízek is, amelyek tökéletesen kiegészítették egymást.
Ezután jött az a bizonyos Rákóczi-túrós, aminek az alapja egy linzertészta morzsa volt – ezt Feri egy tálaló gyűrű segítségével adagolta a tányérokra –, ennek a tetejére került a tejfölhab, amit a habcsók és baracklekvár koronázott meg. A desszert újragondolása zseniális, az ízek pedig? Olyan, mintha a klasszikus Rákóczi-túróst ennénk, de közben meg még sem. Ez ugyanis sokkal könnyebb, sokkal finomabb, jóval túlmutat az eredeti desszerten.
Azon mindenki nagyon jól szórakozott, amikor kiderült, hogy a séf Rákóczi-túróssal készült, főleg akkor, amikor Feri bevallotta, hogy ezt hallgatja 55 éve. Erre a történetre a Mindmegette is kíváncsi volt, így kérésünkre a rádiós műsorvezető mesélt is erről, és persze a kedvenc ételeiről is.
Képzeld el az általános iskolás éveidet, amikor eljutottál abba a fantasztikus állapotba, hogy felsős lettél és történelmet kellett tanulnod. A Rákóczi-szabadságharcnál nyilván te voltál az első, akit kihívtak felelni. Aztán amikor középiskolás lettem Battonyán, akkor a szakrajz tanárom következetesen fejedelemnek szólított, és hát a fejedelemnek ezt tudnia kell, fejedelem úr, ilyen trehány munkát nem adunk le
– idézte fel tanára szavait Rákóczi Feri.
Feri azt is elárulta, hogy ő ugyan „nagyon Erős Pistás”, de a levesbe soha nem tenné bele, 86 éves anyukája ugyanis még ma is nagyon jól főzi, amihez nem kell semmiféle plusz fűszert adni.
A műsorvezető első számú kedvenc étele az egyik barátjának a speciális kenyere, a másik pedig a spárga, amit bevallása szerint, annyira szeret, hogy akár „bele is halna”. A Mindmegette arra is kíváncsi volt, hogy melyek azok a fogások, amelyeket csípősen szeret?
Kínaiból bármennyit le tudok nyelni, pedig az embertelen módon tud csípni, de például a pacalt, azt csak csípősen imádom, kenyérrel, savanyúsággal
– vallotta be Feri.
A fentebb említett, újragondolt ételek megálmodója Ulrich Tamás volt, az Univer séfje, aki elárulta, hogy számára a főzés szeretete igazi családi hagyomány, gyermekkorában kezdődött a szenvedélye a gasztronómia iránt, amikor édesapját figyelte a konyhában. Ez az érzés meghatározta az életét, szakmai útját, ami folyamatosan tökéletesít. Fontos számára a közvetlen kapcsolat azokkal, akiknek főz, valamint az is lényeges, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzon. Ezért is tartja jó kezdeményezésnek az Univer új, kulináris helyszínét, a Capsicum Clubot, ami egy olyan magas színvonalú, a főzésnek és az étkezésnek teret adó különleges helyszín, amelynek fókuszában az élmények állnak. A helyszín nevét a cég termékeinek egyik meghatározó alapanyaga, a paprika nemzetsége ihlette, amely a Capsicum nevet viseli.
A vállalat a Capsicum Clubbal is azt az üzenetet szeretné közvetíteni, hogy a konyha olyan hely, ahol nem csupán finom falatok készülnek, hanem ez a kapcsolat teremtés helyszíne is. Egy olyan közösségi tér, ahol az emberek összegyűlhetnek, megoszthatják egymással élményeiket, és közösen alkothatnak, miközben a gasztronómia örömeit élvezik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.