Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Rákóczi Feri mégis egy különleges Rákóczi-túróst készített, igaz, nem egyedül, mert valójában Ulrich Tamás séf keze munkáját dicséri a finom sütemény újragondolt változata. És persze a séf nem véletlenül választotta ezt a desszertet, a cél az volt, hogy Ferit kicsit megtréfálja.

Viszont abban, hogy a Rákóczi-túrós a tányérra került, a rádiós műsorvezetőnek is nagy szerep jutott: gondosan előkészítette a sütemény alapját, a díszítésről is gondoskodott, sőt, még a zsebsárkányt is szakszerűen kezelte – csupán egyetlen habcsók égett meg kicsit. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg mi készült még az Univer "Capsicum Clubjában"!

Rákóczi Feri
Rákóczi Feri gondosan figyelt a Rákóczi-túrós díszítésére 
FOTÓ: MINDMEGETTE

A mennyei desszert egy hortobágyi húsos palacsinta előzte meg, ami leginkább egy tavaszi tekercsre hasonlított – a tekercseket Rákóczi Feri sütötte ki. A palacsinta tölteléke borjúpörköltből készült, amit Tamás az Univer különféle termékeivel ízesített. Már az étel látványa is mindenkit azonnal elvarázsolt, ahogyan a különleges ízek is, amelyek tökéletesen kiegészítették egymást. 

Hortobágyi húsos palacsinta
Íme a hortobágyi húsos palacsinta újragondolt változata
FOTÓ: UNIVER

Ezután jött az a bizonyos Rákóczi-túrós, aminek az alapja egy linzertészta morzsa volt – ezt Feri egy tálaló gyűrű segítségével adagolta a tányérokra –, ennek a tetejére került a tejfölhab, amit a habcsók és baracklekvár koronázott meg. A desszert újragondolása zseniális, az ízek pedig? Olyan, mintha a klasszikus Rákóczi-túróst ennénk, de közben meg még sem. Ez ugyanis sokkal könnyebb, sokkal finomabb, jóval túlmutat az eredeti desszerten

Rákóczi-túrós
Rákóczi-túrós, ez is egy kicsit másképp
FOTÓ: UNIVER

Ezt hallgatja 55 éve 

Azon mindenki nagyon jól szórakozott, amikor kiderült, hogy a séf Rákóczi-túróssal készült, főleg akkor, amikor Feri bevallotta, hogy ezt hallgatja 55 éve. Erre a történetre a Mindmegette is kíváncsi volt, így kérésünkre a rádiós műsorvezető mesélt is erről, és persze a kedvenc ételeiről is.

Képzeld el az általános iskolás éveidet, amikor eljutottál abba a fantasztikus állapotba, hogy felsős lettél és történelmet kellett tanulnod. A Rákóczi-szabadságharcnál nyilván te voltál az első, akit kihívtak felelni. Aztán amikor középiskolás lettem Battonyán, akkor a szakrajz tanárom következetesen fejedelemnek szólított, és hát a fejedelemnek ezt tudnia kell, fejedelem úr, ilyen trehány munkát nem adunk le

 – idézte fel tanára szavait Rákóczi Feri.

A pacal a kedvenc csípős étele

Feri azt is elárulta, hogy ő ugyan „nagyon Erős Pistás”, de a levesbe soha nem tenné bele, 86 éves anyukája ugyanis még ma is nagyon jól főzi, amihez nem kell semmiféle plusz fűszert adni. 

A műsorvezető első számú kedvenc étele az egyik barátjának a speciális kenyere, a másik pedig a spárga, amit bevallása szerint, annyira szeret, hogy akár „bele is halna”. A Mindmegette arra is kíváncsi volt, hogy melyek azok a fogások, amelyeket csípősen szeret?

Kínaiból bármennyit le tudok nyelni, pedig az embertelen módon tud csípni, de például a pacalt, azt csak csípősen imádom, kenyérrel, savanyúsággal

– vallotta be Feri. 

Ízek, ételek, élmények

A fentebb említett, újragondolt ételek megálmodója Ulrich Tamás volt, az Univer séfje, aki elárulta, hogy számára a főzés szeretete igazi családi hagyomány, gyermekkorában kezdődött a szenvedélye a gasztronómia iránt, amikor édesapját figyelte a konyhában. Ez az érzés meghatározta az életét, szakmai útját, ami folyamatosan tökéletesít. Fontos számára a közvetlen kapcsolat azokkal, akiknek főz, valamint az is lényeges, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzon. Ezért is tartja jó kezdeményezésnek az Univer új, kulináris helyszínét, a Capsicum Clubot, ami egy olyan magas színvonalú, a főzésnek és az étkezésnek teret adó különleges helyszín, amelynek fókuszában az élmények állnak. A helyszín nevét a cég termékeinek egyik meghatározó alapanyaga, a paprika nemzetsége ihlette, amely a Capsicum nevet viseli. 

Ulrich Tamás
Ulrich Tamás számára fontos a közvetlen kapcsolat azokkal, akiknek főz
FOTÓ: MINDMEGETTE

A vállalat a Capsicum Clubbal is azt az üzenetet szeretné közvetíteni, hogy a konyha olyan hely, ahol nem csupán finom falatok készülnek, hanem ez a kapcsolat teremtés helyszíne is. Egy olyan közösségi tér, ahol az emberek összegyűlhetnek, megoszthatják egymással élményeiket, és közösen alkothatnak, miközben a gasztronómia örömeit élvezik.

Ha pedig kedvet kaptál a Rákóczi-túrós elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is a videót a klasszikus recepthez!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.