Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Az eredeti Baklava
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai almás pite sós karamellel
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mirinda-szelet
Vadas marha
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadasmártás sertéscombbal
Sok gyerek és felnőtt kedvence a mekis almás táska, amit otthon is elkészíthetünk, a végeredmény pedig garantáltan finomabb lesz, mint a gyorséttermi desszert.

Ha te is imádod a McDonald's finomságát, próbáld ki ezt a receptet! Hogy miért a házi változat a nyerő? Nos, az alapanyagokat te választod ki, a cukor mennyiségével is sakkozhatsz és az otthon gyúrt tésztánál nincs finomabb! És ami a lényeg: amikor te készíted, biztosan akkor kerül az asztalra, amikor a legfrissebb, legfinomabb, azaz illatos, ropogós és omlós!

Almás táska
Tökéletes választás tízóraira vagy uzsonnára ez az almás táska / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Pihentetés: 1 óra
  • Sütés: 8 perc/adag 

Hozzávalók (12 darabhoz): 

A tésztához: 

  • 30 dkg  finomliszt 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 1 nagy csipet só 
  • 4 dkg puha vaj 
  • 1 dl víz 
  • 1 evőkanál joghurt 
  • 2 dkg vaj és kevés liszt a formázáshoz 

A töltelékhez: 

  • 4 db savanykás alma 
  • 3 dkg vaj 
  • 4 evőkanál barna cukor 
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
  • 1 csipet őrölt szerecsendió 
  • 1/2 db kezeletlen citrom héja és leve
  • 1 púpos teáskanál keményítő 

A sütéshez:

  • olaj 

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el. Összekeverjük a lisztet a cukorral meg a sóval, majd összegyúrjuk a vajjal, a vízzel és a joghurttal. A sima tésztát 30x30 cm-es négyzetté nyújtjuk. Lekenjük 20 g olvasztott vajjal, meghintjük egy kevés liszttel, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és 1-1,5 órára berakjuk a hűtőszekrénybe. 
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, a csutkájukat kiszedjük, húsukat kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük a vajat, beleöntjük az almakockákat, hozzáadjuk a barna cukrot, a fahéjat a szerecsendiót. Ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Kevergetve 5-6 percig főzzük. A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a párolt almához, és összeforraljuk. Átöntjük egy tálba, hagyjuk kihűlni. 
  3. Az áthűlt tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, elfelezzük, és egyesével 12x60 centis csíkokká nyújtjuk. A csíkokat körülbelül 10 centi széles darabokra vágjuk. Mindegyiknek az egyik felére teszünk egy-egy púpos evőkanál almatölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét. A széleket villával vagy az ujjunkkal alaposan összenyomkodjuk.  
  4. Egy nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk közepes hőfokra, és több adagban megsütjük benne az almás táskákat. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral. Melegen tálaljuk.  

(Kiemelt fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.