Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Diétába is illeszthető a rizses hús, ha így készíted

Igaz, hogy a magyar konyha klasszikusai nem épp alacsony kalóriatartalmukról híresek, de a hagyományos ételeket is beilleszthetjük a diétába, ha egy kis csavarral készítjük. Mutatjuk, hogyan!

A rizses hús gyorsan és könnyen elkészíthető étel, ami ráadásul finom és laktató is, ezért nem csoda, hogy sokan szeretik. Jó hír, hogy azoknak sem kell lemondaniuk róla, akik éppen diétáznak, hiszen egy kis csavarral máris alakbarátabbá tehető az étel. Például ha a zsírosabb sertéshúst lecseréljük valamilyen szárnyashúsra, máris spórolunk a kalóriákon. Érdemes ezenkívül zöldségekkel is feldobni az ételt, mert a magasabb rosttartalom miatt sokkal tovább tart a jóllakottság érzése. Ezúttal pulykából és zöldboróval készítettünk el, íme a recept!

Így készül a diétás rizses hús: pulykamellből és zöldborsóval /Fotó: Vidék íze magazin
Így készül a diétás rizses hús: pulykamellből és zöldborsóval /Fotó: Vidék íze magazin

Rizses hús diétásan: pulykamellből, zördborsóval

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 20 dkg rizs

Elkészítése:

  1. Egy lábasban megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon. Ha már kellően puha, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, összeforgatjuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük az őrölt pirospaprikát.
  2. Hozzáforgatjuk a kockákra vágott pulykamellet, kicsit sózzuk, átkeverjük, majd tovább pároljuk fedő alatt. Ha szükséges, pici vizet időnként önthetünk hozzá.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, akkor öntjük hozzá a friss vagy fagyasztott zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, készre főzzük, a szokásosnál hosszabb lével.
  4. Közben egy másik edényben a szokott módon megfőzzük a rizst, végül belekeverjük a zöldborsós pörköltünkbe. Letakarjuk, és tálalás előtt hagyjuk állni legalább 15 percig.

Tipp: Más zöldségekkel, például színes kaliforniai paprikával tovább gazdagíthatjuk az ételt.

Még több diétás recept>>>

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.