Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Diétába is illeszthető a rizses hús, ha így készíted

Igaz, hogy a magyar konyha klasszikusai nem épp alacsony kalóriatartalmukról híresek, de a hagyományos ételeket is beilleszthetjük a diétába, ha egy kis csavarral készítjük. Mutatjuk, hogyan!

A rizses hús gyorsan és könnyen elkészíthető étel, ami ráadásul finom és laktató is, ezért nem csoda, hogy sokan szeretik. Jó hír, hogy azoknak sem kell lemondaniuk róla, akik éppen diétáznak, hiszen egy kis csavarral máris alakbarátabbá tehető az étel. Például ha a zsírosabb sertéshúst lecseréljük valamilyen szárnyashúsra, máris spórolunk a kalóriákon. Érdemes ezenkívül zöldségekkel is feldobni az ételt, mert a magasabb rosttartalom miatt sokkal tovább tart a jóllakottság érzése. Ezúttal pulykából és zöldboróval készítettünk el, íme a recept!

Így készül a diétás rizses hús: pulykamellből és zöldborsóval /Fotó: Vidék íze magazin
Így készül a diétás rizses hús: pulykamellből és zöldborsóval /Fotó: Vidék íze magazin

Rizses hús diétásan: pulykamellből, zördborsóval

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 20 dkg rizs

Elkészítése:

  1. Egy lábasban megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon. Ha már kellően puha, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, összeforgatjuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük az őrölt pirospaprikát.
  2. Hozzáforgatjuk a kockákra vágott pulykamellet, kicsit sózzuk, átkeverjük, majd tovább pároljuk fedő alatt. Ha szükséges, pici vizet időnként önthetünk hozzá.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, akkor öntjük hozzá a friss vagy fagyasztott zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, készre főzzük, a szokásosnál hosszabb lével.
  4. Közben egy másik edényben a szokott módon megfőzzük a rizst, végül belekeverjük a zöldborsós pörköltünkbe. Letakarjuk, és tálalás előtt hagyjuk állni legalább 15 percig.

Tipp: Más zöldségekkel, például színes kaliforniai paprikával tovább gazdagíthatjuk az ételt.

Még több diétás recept>>>

 

Borítókép és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.