Gáspár Bea rendszeresen posztol a közösségi médiában ételfotókat és recepteket. Most éppen egy dubai csoki ihlette képviselőfánkkal kápráztatta el követőit, ami ránézésre gyönyörű, ízre pedig valószínűleg mennyei finom.
A Konyhafőnök-győztes, több szakácskönyvet is jegyző Gáspár Bea a hétvégén úgy döntött, ő sem maradhat ki a dubaicsoki-őrületből és előrukkolt egy fantasztikus recepttel. Bea nem csokit készített, hanem az isteni finom képviselőfánk receptjét alakította át. Az égetett tésztába a klasszikus angolkrém helyett – többek között – vajon megpirított és pisztáciakrémmel, Tahini szósszal elkevert kadayif tészta került, a végeredmény pedig egy gazdag, krémes fánk lett.
Először az égetett tésztát készítjük el. A tésztához az olajat a vízzel, a sóval és cukorral feltesszük forrni. Ha már pattog az olaj, beleszórjuk a lisztet. Szép simára keverjük közepes lángon, ez kb. három-4 percig tart. A masszát egy nagyobb tálba tesszük, és habverővel (ez lehet gépi is) kevergetve elkezdjük hűteni. Ha megfelelően lehűlt, (ez nagyon fontos, mert a meleg megsüti a tojásokat és rántotta lesz!) egyenként belekeverjük a tojásokat, és a habverővel folyamatosan simára dolgozzuk. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis bucikat nyomunk belőle. Egy kevés vizet fröcskölünk a nyers tésztára és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A tészta egy idő után megrepedezik, akkor van készen ha már a repedések is barnák. Ha lekapcsoltuk a sütőt, kinyitjuk a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy ott hűljön ki a tészta.
A csokikrém elkészítése: a tejszínt felforraljuk és az összetört csokira öntjük. Addig keverjük, míg egynemű csokis masszát kapunk.
A dubai részhez a vajon megpirítjuk a kadayif tésztát, majd belekeverjük a Tahini szószt és a pisztáciakrémet. A sótlan pisztáciát feldaraboljuk, és a felét beleszórjuk a krémbe (a másik felét meghagyjuk a díszítéshez).
A mascarponés réteghez robotgép segítségével a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét hozzáadjuk és a masszát habzsákba töltjük.
A fánkok tetejét levágjuk, belekanalazunk mindegyikbe a tejcsokis krémből, erre jön a pisztáciás réteg, majd a mascarponés habbal megkoronázzuk.
Visszatesszük a kalapokat és az olvasztott fehér csokival és a darabolt pisztácia másik felével kidíszítjük.
Ha pedig biztosra szeretnél menni, és hibátlan égetett tésztára vágysz, nézd meg Bea asszony Mindmegettnél forgatott videóját a fánkkészítés rejtelmeiről:
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.