A háromsajtos rakott krumpli elkészítéséhez a vajat egy lábasban felforrósítjuk, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A lisztet kikeverjük a tejjel, habarást készítünk belőle (ha túl sűrű, akkor tejjel hígítjuk).
A habarást beleöntjük a lábasba, majd hozzáadjuk a kockákra vágott és száraz serpenyőben megpirított bacont. 15 dkg cheddar sajtot felkockázunk, hozzáadjuk a szószhoz, és addig főzzük kevergetve, amíg a sajt elolvad.
A meghámozott és felkarikázott krumpli harmadát egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráöntjük a szósz harmadát, majd megszórjuk a lereszelt gouda sajttal.
Újabb réteg krumplit teszünk rá, amit leöntünk a szósszal, és rászórjuk a lereszelt kecskesajtot. Az utolsó réteg krumplit leöntjük a maradék szósszal, és megszórjuk a maradék, lereszelt cheddarral.
Fólia alatt 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 15 perc alatt készre pirítjuk.
Nézd meg videón, hogy készül a háromsajtos rakott krumpli:
Megjegyzés
Gyors és egyszerű egytálétel, különleges rakott krumpli változat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.