A rakott krumpli elkészítéséhez megpucoljuk a burgonyákat, majd nagyjából 1 centis vastagsában felszeleteljük őket.
A bacont felaprítjuk, majd megpirítjuk egy serpenyőben, aztán félretesszük.
Egy sütőformát vagy tepsit kiolajozunk. Az aljába fektetünk egy réteg szeletelt nyers burgonyát, megsózzuk, majd rátesszük a felaprított sonkát és a sajtszeleteket, végül pedig a bacont. Addig ismételjük mindezt, amíg meg nem telik a tál.
A tojást kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval.
Végül az egészet a burgonyára öntjük, megszórjuk a tetejét a felkarikázott hagymával és a reszelt sajttal.
A rakott krumplit 180 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg videón is, hogyan készül a sonkás-sajtos rakott krumpli:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.