Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Praktikus

Imádod a rakott krumplit, de nincs sok időd az elkészítésére? Ez a recept tetszeni fog

Nagy kedvencünk a rakott krumpli, de valljuk be, általában kétszer is meggondoljuk, hogy hozzálássunk-e. Ezzel a recepttel nincs min töprengeni!

A krumpli, a kolbász és a főtt tojás kombinálása fenséges ízélményt nyújt, főleg, ha mindezeket jó sok tejföllel locsoljuk meg. Ebben a receptben minden megvan, ami a hagyományos rakott burgonyában, de az idő töredéke alatt elkészül. Íme, a lusta rakott krumpli!

Mennyei rakott krumpli, ami pillanatok alatt összeállítható, de ugyanolyan finom, mint a hagyományos (Fotó: Vidék íze archívum)
Mennyei rakott krumpli, ami pillanatok alatt összeállítható, de ugyanolyan finom, mint a hagyományos (Fotó: Vidék íze archívum)

A lusta rakott krumpli receptje

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 4 db főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek. zsír

Elkészítése:

  1. A burgonyagumókat alaposan lesúroljuk, majd hámozás nélkül apró kockákra felvágjuk. A debrecenit és a füstölt kolbászt felkarikázzuk. Mindent egy keverőtálba teszünk, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást és vöröshagymát.
  2. A tejfölt kikeverjük a tojással, és ráöntjük a krumplis keverékre, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, beleöntjük a krumplis-tejfölös keveréket, elsimítjuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd a 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.

Borítókép: Vidék íze archívum

Még több ízletes, szaftos rakott krumpli>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.