Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Praktikus

Imádod a rakott krumplit, de nincs sok időd az elkészítésére? Ez a recept tetszeni fog

Nagy kedvencünk a rakott krumpli, de valljuk be, általában kétszer is meggondoljuk, hogy hozzálássunk-e. Ezzel a recepttel nincs min töprengeni!

A krumpli, a kolbász és a főtt tojás kombinálása fenséges ízélményt nyújt, főleg, ha mindezeket jó sok tejföllel locsoljuk meg. Ebben a receptben minden megvan, ami a hagyományos rakott burgonyában, de az idő töredéke alatt elkészül. Íme, a lusta rakott krumpli!

Mennyei rakott krumpli, ami pillanatok alatt összeállítható, de ugyanolyan finom, mint a hagyományos (Fotó: Vidék íze archívum)
Mennyei rakott krumpli, ami pillanatok alatt összeállítható, de ugyanolyan finom, mint a hagyományos (Fotó: Vidék íze archívum)

A lusta rakott krumpli receptje

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 4 db főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek. zsír

Elkészítése:

  1. A burgonyagumókat alaposan lesúroljuk, majd hámozás nélkül apró kockákra felvágjuk. A debrecenit és a füstölt kolbászt felkarikázzuk. Mindent egy keverőtálba teszünk, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást és vöröshagymát.
  2. A tejfölt kikeverjük a tojással, és ráöntjük a krumplis keverékre, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, beleöntjük a krumplis-tejfölös keveréket, elsimítjuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd a 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.

Borítókép: Vidék íze archívum

Még több ízletes, szaftos rakott krumpli>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.