A vörös- és a fokhagymát, valamint a burgonyát meghámozzuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a burgonyát falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt megmossuk, lecsepegtetjük, apró rózsákra bontjuk.
Egy lábasban a felforrósított olajon megfonnyasszuk a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a karfiolt meg a burgonyát, és megpirítjuk. Rácsipkedjük a leöblített kakukkfű leveleit, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd közepes lángon főzzük, míg az összes zöldség megpuhul.
A levest botmixerrel püréstíjük, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk, petrezselyemlevelekkel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető nagyon finom karfiolkrémleves recept.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.