Ha te is ez utóbbi csoportba tartozol, akkor érdemes ismerni azt az egyszerű trükköt, amitől sokkal enyhébb lesz a hagyma íze anélkül, hogy elveszítené a ropogós textúráját.
A hagyma csípős ízét a benne lévő kénvegyületek okozzák, amelyek akkor szabadulnak fel, amikor a hagyma sejtszerkezete sérül, például ha felvágjuk. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabaduljunk a túlzott csípős íztől, ha vízzel öblítjük le a hagymát. Ez segít eltávolítani a felszabadult kéntartalmú vegyületeket, amelynek köszönhetően enyhébb lesz a hagyma erős aromája.
Amennyiben van rá időd, akkor áztasd a szeletelt hagymát jeges vízben 10 percig, vagy akár egy órán át. Egy másik trükk pedig, hogy a hagyma szeleteket néhány percre a fagyasztóba teszed – ez is csökkenti az intenzív ízt. Ezek az egyszerű módszerek tompítják a hagyma erejét, miközben megőrzik a ropogós textúrát.
Ha nemcsak enyhébb ízt szeretnél, hanem valami különlegesebbre vágysz, akkor próbáld ki a gyors savanyítást! Ehhez áztasd a szeletelt hagymát ecetben, friss citrom- vagy lime-lében egy csipet sóval. Már néhány perc után pikáns, kellemes aromát kap a hagyma, ami tökéletesen illik salátákhoz, szendvicsekhez – írja az Allrecipes.
Természetesen a hagyma aromája akkor is enyhébb lesz, ha megfőzöd, vagy karamellizálod, viszont ezzel elveszíti ropogós állagát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.