Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Praktikus

Te is kidobod a hagyma héját? Mostantól ne tedd, mert számos dologra felhasználhatod

Hagyma / Fotó: Shutterstock
Miután megtisztítjuk a vöröshagymát, fogjuk a héját és automatikusan a kukába dobjuk. Pedig nem kellene azonnal ezt tenni, ugyanis számos dologra remekül használható a hagyma külső része. Nézzük a lehetőségeket!

Mielőtt azonban bármit is készítenél a héjból, a legkülső leveleket távolítsd el, a többi réteget már nyugodtan felhasználhatod.

A hagyma héja rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz  / Fotó: Shutterstock
A hagyma héja rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz / Fotó: Shutterstock

Méregtelenít

Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.

Így készítheted el: Rakd egy edénybe a hagyma héját, öntsd le forró vízzel, fedő alatt hagyd állni 15 percig. Ezután szűrd le a teát és már ihatod is a gyógyító italt.

Készíts fűszert

Ehhez enyhén pirítsd meg a sütőben a hagyma héját, majd egy kávédaráló segítségével őröld apróra, és már ízesítheted is vele az ételeket. Ugye milyen egyszerűen elkészül a hagymapor?

Még a rizs is finomabb lesz tőle

Próbáld ki, hogy milyen, ha együtt főzöd a hagyma héját a rizzsel. A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.

A fentieken kívül még számos dologra felhasználhatod a hagyma héját, amely a Bors cikkéből kiderül.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.