Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Édes polenta vagy puliszka
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf
Oroszkrémtorta
Toros káposzta
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Zúzapörkölt
Túrós pite
Rakott zöldbab darált hússal
Reszelt túrós sütemény
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hogy milyen köret kerüljön a finom húsételek mellé, ha már elég volt a krumpliból és a rizsből? Próbáld ki a polentát, ami ízletes és tápláló – íme egy remek recept, amivel garantált a siker!

A polenta egy hagyományos kukoricakásából készült étel, amely főként Olaszországban és más mediterrán térségekben népszerű. Egyszerű, mégis sokoldalúan felhasználható fogás, amelyet különböző állagban, ízesítésben és elkészítési módokkal lehet variálni. Önmagában semleges ízű, de jól kombinálható olyan hozzávalókkal, mint a sajt, a vaj, az olívaolaj és a különböző zöldfűszerek, no és a fokhagyma. Általáan köretként fogyasztják, de tejföllel meglocsolva önálló fogásként is megállja a helyét.

Vajon pirított polentagombóc
Vajon pirított polentagombóc / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • 1 adag: 300 kcal 

Hozzávalók: 

  • 5 dl víz 
  • 1 gerezd fokhagyma  
  • só 
  • bors 
  • 25 dkg kukoricadara 
  • 5 dkg vaj 
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje 

Elkészítés:

  1. Egy lábasba öntjük a fél liter vizet, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Felrakjuk főni. Ha felforrt, kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát, és továbbra is kevergetve, alacsony hőfokon főzzük még jó tíz percig, amíg viszonylag sűrű, kemény masszát nem kapunk. Utána hagyjuk kihűlni.
  2. Vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombócokat, és rázogatva pirosra sütjük. A vaj közben elkezd barnulni, és ettől lesz fantasztikus aromája ennek az egyszerű köretnek. Ha kész, összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével. 

 

(Kiemelt fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.