Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túrós pite
Eggs Benedict (Benedek tojás)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Tejszínes gombaleves
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Reszelt túrós sütemény
Zsemlegombóc
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Hollandi mártás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
A kefir az egyik legjobb probiotikumforrás, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ez a tejtermék ugyanis nem csak az emésztőrendszerre hat pozitívan, számos más előnye is van. Egyél meg minden nap egy kis adag kefirt, és élvezd a jótékony hatásait!

A probiotikumok a bélrendszer egészségét támogató jó baktériumok elsődleges forrásai. Többek között a savanyú káposzta, a kovászos uborka, valamint a fermentált élelmiszerek tartalmazzák őket. De rendkívül jó forrásai a tejtermékek is, például a kefir. Ezért érdemes minden nap fogyasztani, mert az egészséges emésztőrendszer sokkal fontosabb, mint elsőre gondolnánk. Ráadásul nem csak a belekben tartja fenn az egyensúlyt, számos más jó hatása is van. 

kefir
A kefir az egyik legjobb probiotikumforrás
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

A kefir gazdag vitaminokban

A probiotikumok mellett a kefir gazdag A-, B- és D-vitaminban, valamint folsavban, illetve tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat és jódot is. Mindemellett fehérjékben is bővelkedik. Zsírtartalma alacsony, így a diétába is beilleszthető.

Segít a fogyásban, javítja az emésztést

Ha minden nap fogyasztasz kefirt, azzal jelentősen hozzájárulsz az emésztőrendszered egészségéhez. A benne lévő fehérje ugyanis a hosszan tartó jóllakottság érzetét adja, miközben gyorsítja az emésztést. 

Egy bögrényi kefir akár 10 g fehérjét is tartalmazhat. Enzimjei segítik az emésztést, támogatják a tápanyagok hatékony felszívódását. 

Jót tesz a csontoknak

Egy adag kefir a napi fehérjeszükséglet nagyjából 35%-át fedezi. A tejtermék emellett gazdag kalciumban is, ami a csontok építőköve. Így a kefir rendszeres fogyasztása hozzájárul testünk vázának egészségéhez. Valódi szuperélelmiszernek tartják.

Laktózérzékenyek számára is

Mivel a kefir a fermentált élelmiszerek közé tartozik, a laktózérzékenyek is kísérletezhetnek vele, mert minden esély megvan rá, hogy a szervezetük jól tolerálja a tejterméket. A fermentációs folyamat során ugyanis a tejsavbaktériumok lebontják a laktózt – írja a Ripost

Szebbé teszi a bőrt

Mint említettük, az emésztőrendszer egészsége fontosabb, mint elsőre hinnénk. Összefügg az immunrendszer erősségével, a mentális állapotunkkal, sőt, a bőrünk egészségével is. Éppen ezért ha minden nap elfogyasztunk egy adag kefirt, azzal sokat tehetünk a bőr szépségéért: csökken a gyulladás, ezáltal az irritáció, a szárazság, a pattanások is. 

Extra tippek a jobb emésztésért

A jobb emésztéshez nem kellenek csodaszerek. Csupán egy jól megválasztott, rostokban és zsírokban gazdag étrend, megfelelő hidratáltság, rendszeres mozgás. Ha szeretnéd tudni, milyen káros szokások elhagyásával, és mely egészséges szokások eépítésével javíthatsz az emésztőrendszered állapotán, a korábbi cikkünkben részletesen is olvashatsz róla. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.