Langyosítsuk meg a tejet, majd keverjük hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Egy keverőtálban vegyítsük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd a vajat és a tojást, és dagasszuk a tésztát a duplájára. Közben amikor ragacsosnak érezzük, adhatunk hozzá kevés lisztet.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, és kenjük meg a Nutellával úgy, hogy a széleken 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
Szorosan tekerjük fel a tésztát az egyik hosszanti oldalánál fogva. Felül kb. 2 cm-t meghagyva vágjuk félbe a tekercset egy éles késsel.
Fonjuk össze a darabokat úgy, hogy mindig a vágott felük legyen fölfelé.
Helyezzük a babkát sütőpapírral kibélelt vekniformába, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig.
A sütési idő vége előtt 5 perccel szórjuk egy kisebb lábasba az 5 dkg cukrot, adjunk hozzá 50 ml vizet, és forraljuk fel.
Végül locsoljuk meg az így kapott sziruppal a sütőből kivett babkát, és hagyjuk kihűlni a formában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.