A leveles tésztát sima felületen kiterítjük a csomagolásban található sütőpapírral az alján. Egy kenőkéssel jó alaposan megkenjük a tészta tetejét Nutellával, majd szorosan feltekerjük.
Az így kapott henger alakú tésztát hosszában és középen keresztbe vágjuk, majd az így kapott két tésztacsíkot összefonjuk. A végét kicsit összenyomkodjuk. Ha ezzel elkészültünk, a tészta alatt található sütőpapírral együtt átemeljük a fonatot egy nagyobb tepsibe.
Felverjük a tojást, majd alaposan megkenjük vele a mogyorókrémes tésztafonatot. Ezután kevés kristálycukorral megszórjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben légkeveréses üzemmódban 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, ízlés szerint pici porcukorral is megszórhatjuk. Szeletekre vágva kínáljuk.
Nézd meg, hogyan készül a nutellás fonat leveles tésztából!
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, de annál mutatósabb desszert készen vásárolható leveles tésztából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.