A leveles tésztát kitekerjük és 9 egyforma részre vágjuk. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük.
A tészta négyszögek széleit megkenjük felvert tojással, a közepét pedig az almaszósszal .
Az almaszeleteket elosztjuk az almaszószon, megszórjuk egy kevés barnacukorral. A tészta széleit felhajtogatjuk, hogy kis csomagokat kapjunk. Megkenjük tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket.
Az almás sütit még melegen megkenjük a baracklekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az almás batyu leveles tésztából
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.