A piteformát kikenjük vajjal, belehelyezzük a leveles tésztát, majd hűtőben pihentetjük, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A spárga végét meghajlítjuk, hogy letörjön a fás rész. A zsenge spárgaszálakat feldaraboljuk és egy edénybe tesszük a zöldborsóval együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, csipet sót adunk hozzá és pár perc alatt roppanósra főzzük. Ha kész, lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, elfelezzük, vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőbe tesszük, sózzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
A tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt, a tejet, az apróra vágott petrezselymet és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, végül beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
Kivesszük a hűtőből a piteformát, majd rétegezzük az előkészített alapanyagokat. Először a hagymát terítjük szét a tésztán, erre jöhet a spárgás-zöldborsós keverék, végül a tojásos massza.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk. A kívül ropogós leveles tészta, és a jó szaftos töltelék remekül összeillik. A húsféleség pedig egyáltalán nem hiányzik ebből a pitéből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.