Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokoládés croissant recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Csokoládés croissant

180 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 08. 18.

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy robotgép keverőtáljába öntjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, ügyelve, hogy a sóval ne érintkezzen, mert az megöli a kis élesztőgombácskákat.
  2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat is, és a robotgép dagasztókarjával közepes fokozaton összedolgozzuk a tésztát. Közben vékony sugárban belecsorgatjuk a vizet, de közben folyamatosan dolgozzon a dagasztókar, egészen addig, amíg a tészta szép sima golyóvá áll össze, és már nem ragad a tál falához.
  3. Ha már kellően rugalmas a tészta, kivesszük a tálból, kézzel átgyúrjuk, folpakba csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A hűtőből kivett, pihentetett tésztát újra átgyúrjuk, és fél cm vastag téglalappá nyújtjuk.
  5. Egy darab sütőpapír egyik felére tesszük a hideg vajat, majd ráhajtjuk a papír másik felét. Egy nyújtófával addig ütögetjük, amíg olyan nagy nem lesz, mint a kinyújtott tésztalap fele.
  6. A tésztalapot a rövidebb oldalával magunk felé fordítjuk, és az alsó felére tesszük a kilapított vajat, majd beburkoljuk a tészta másik felével. A széleket kissé összenyomkodjuk, majd 90 fokkal elfordítjuk a tésztát az óramutató járásával megegyező irányba, és újra kinyújtjuk fél cm vastagra.
  7. A tészta alsó harmadát felhajtjuk a felső egyharmadig, majd a felső harmadot lehajtjuk az előző hajtás széléig. Most az egész tésztát félbehajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, újra fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  8. A fél óra leteltével kicsomagoljuk a tésztát, és úgy tesszük magunk elé, hogy az az oldala nézzen felénk, ahol látszik a hajtás, a zárt része pedig a jobb oldalunk felé nézzen. Újra kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagságúra. Most felhajtjuk a tészta alsó egyharmadát, és erre hajtjuk rá a felső egyharmadát, mint egy levelet, majd újabb fél órára a hűtőbe tesszük.
  9. Amikor ez a fél óra is letelt, megint kicsomagoljuk a tésztát, és magunk elé tesszük, úgy, hogy az az oldala nézzen felénk, amerről a hajtogatás van.
  10. Lisztezett felületen 50 cm-es négyzetté nyújtjuk a tésztát, majd félbevágjuk két hosszú téglalappá. Bejelöljük az egyik téglalap hosszabb oldalát 5-5 cm-es távolságokban. A jelölések mentén a tésztából háromszögeket vágunk. A háromszögek aljától kiindulva feltekerjük a tésztát, előtte megtölthetjük étcsokoládéval is.
  11. A feltekert tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így a tészta nem fog kinyílni sütés közben. A kis croissant-jainkat letakarjuk egy konyharuhával, és egy órát kelesztjük. Ha letelt az egy óra, lekenjük a tészta tetejét tejjel felvert tojássárgájával.
  12. A croissant-okat aranybarnára sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.

Nézd meg videón, hogyan készül a házi csokis croissant blundel tésztából!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Jóság szelet
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve
Recept
Egyszerű

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
 Csilla szerző profilképe

Csilla

Fokhagymás kenyér leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Fokhagymás kenyér leveles tésztából

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás batyu leveles tésztából
Recept
Egyszerű

Almás batyu leveles tésztából

50 perc
|
3 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtkrémes roló
Recept
Rafinált

Sajtkrémes roló

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Spárgás-zöldborsós pite
Recept
Egyszerű

Spárgás-zöldborsós pite

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.