A jóság szelet elkészítéséhez a fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és előkészítünk két nagy gáztepsit.
Az egyik lapot 25 × 35 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tepsi hátán az előmelegített sütőben pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
A másik lapot is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és ezeket a lapocskákat a másik tepsi hátuljára rakosgatva ugyanúgy megsütjük, mint az előző lapot.
A meggyes krémhez a meggybefőttet leszűrjük. A levében elkeverjük a búzadarát és a cukrot, folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
A meggyszemeket apróra vágjuk, és belekeverjük a grízes krémbe.
Az egyben sütött levelestészta-lapot egy tálcára vagy vágódeszkára tesszük, és még langyosan rásimítjuk a meggyes krémet, majd félretesszük kihűlni.
A vaníliás krémhez a tej kétharmadát a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel simára keverjük a pudingport, majd felengedjük a forró tejjel. Visszaöntjük a fazékba, és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
A vajat kihabosítjuk, és a langyos vaníliapudingba keverjük, majd a meggyes krém tetejére simítjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre.
A sütemény tetejét kirakosgatjuk a levelestészta-kockákkal, és néhány órára, de inkább egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és jól szeletelhető legyen. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a Jóság szelet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.