A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben belekeverjük a cukrot.
A darált diót összekeverjük a rétesliszttel és beleforgatjuk a fehérjehabba.
A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon. Próbáljuk tartani a 19-20 cm-es kör alakot, hogy ne kelljen sokat levágni miután megsült a tészta. Lehet egyesével vagy kettesével is sütni, ahogy a tepsi mérete engedi.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a vajon kívül minden hozzávalót összekeverünk, majd egy puding állagú masszát főzünk belőle. Félretesszük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, és csomómentesre keverjük.
Miután kihűltek a tortalapok, és egyenlő méretűre körbevágtuk őket, elkezdjük megtölteni a krémmel, egymásra helyezzük a lapokat, majd a tetejét és az oldalát is lekenjük. Egy órát pihentetjük a hűtőben.
A díszítéshez a fehércsokit és az étcsokit felmelegítjük, a fehércsokit a torta tetejére csurgatjuk, és egyenletesen elkenjük a tetején.
Az étcsokit habzsákba töltjük, és a sarkán egy nagyon pici lyukat vágunk.
Az étcsokit sűrűbb sávokban a fehércsokira csurgatjuk, majd fogpiszkálóval kb. 1 centinként az előző sávokra átlósan vonalakat húzogatunk oda- és vissza irányban is.
A torta oldalát darált dióval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.