Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Eszterházy-torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Eszterházy-torta

120 perc
10 adag
Átlagos
2024. 08. 30.
Frissítve: 2024. 10. 17.

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben belekeverjük a cukrot.
  2. A darált diót összekeverjük a rétesliszttel és beleforgatjuk a fehérjehabba.
  3. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon. Próbáljuk tartani a 19-20 cm-es kör alakot, hogy ne kelljen sokat levágni miután megsült a tészta. Lehet egyesével vagy kettesével is sütni, ahogy a tepsi mérete engedi.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
  5. A krémhez a vajon kívül minden hozzávalót összekeverünk, majd egy puding állagú masszát főzünk belőle. Félretesszük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, és csomómentesre keverjük.
  6. Miután kihűltek a tortalapok, és egyenlő méretűre körbevágtuk őket, elkezdjük megtölteni a krémmel, egymásra helyezzük a lapokat, majd a tetejét és az oldalát is lekenjük. Egy órát pihentetjük a hűtőben.
  7. A díszítéshez a fehércsokit és az étcsokit felmelegítjük, a fehércsokit a torta tetejére csurgatjuk, és egyenletesen elkenjük a tetején.
  8. Az étcsokit habzsákba töltjük, és a sarkán egy nagyon pici lyukat vágunk.
  9. Az étcsokit sűrűbb sávokban a fehércsokira csurgatjuk, majd fogpiszkálóval kb. 1 centinként az előző sávokra átlósan vonalakat húzogatunk oda- és vissza irányban is.
  10. A torta oldalát darált dióval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

Megjegyzés
Ebből a mennyiségből egy 20 cm-es torta lesz.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Puncstorta
Recept
Mester

Puncstorta

65 perc
|
6 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Intelligens krémes
Recept
Rafinált

Intelligens krémes

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Grízes túrós
Recept
Egyszerű

Grízes túrós

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Klasszikus lúdlábtorta
Recept
Bonyolult

Klasszikus lúdlábtorta

55 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mandulás körtetorta
Recept
Egyszerű

Mandulás körtetorta

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta
Recept
Egyszerű

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Tangószelet
Recept
Egyszerű

Tangószelet

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Skót krémes
Recept
Mester

Skót krémes

180 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.