A tortalaphoz kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de már nem meleg margarint is.
A tésztát margarinnal kikent sütőformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a pudingot: kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a port, hozzáadjuk a cukrot is. A tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, alufóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt pudingot a tortalapra kenjük. A hűtőbe tesszük addig, amíg a puding teljesen meg nem dermed.
A hűtőből kivéve a torta tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel.
1 csomag színtelen zselatint 3 dl vízben a cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, majd amikor már kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. A tortát újra a hűtőbe tesszük, hogy a zselatin is teljesen megdermedjen.
A tejszínt felverjük, és tálalás előtt ezzel díszíthetjük, kínálhatjuk a gyümölcstortát.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Ditti56 küldte, további fotót Nikita93 küldött a recepthez. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.