A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy nagyobb tálban kikeverjük a kétféle cukorral, a búzadarával, a túróval és a tejföllel.
A citromot megmossuk, a héját vékonyan a tálba reszeljük. Beleforgatjuk a tésztába, majd félretesszük 20 percre.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és adagonként ezt is a tésztába forgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simítsuk a túrós masszát.
190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután felszeleteljük, kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GRÍZES TÚRÓS SÜTEMÉNY
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.