Az omlós reszelt túrós sütemény tésztájának elkészítéséhez a hozzávalókat tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékos arányban kettéválasztjuk, és 30 percre a mélyhűtőbe tesszük.
Amíg a tészta lehűl, a töltelékhez szükséges 3 db tojást szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
A töltelék többi hozzávalóját tálba tesszük, összekeverjük, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk.
A lehűtött tészta nagyobbik felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk, megszurkáljuk villával, majd rásimítjuk a krémet, és a tetejére reszeljük a kisebbb adag tésztát.
Készre sütjük a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ OMLÓS RESZELT TÚRÓS:
Megjegyzés
Ha túl kemény és nehezen gyúrhaó lenne a tésztánk, 1/2 dl vízzel lazítsunk rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.