A süteményalap elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgákat, végül a tejfölt. Összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót villával összetörjük, simára keverjük a porcukorral, a mazsolával, a tojássárgájával, a búzadarával, a citrom reszelt héjával. Végül adagonként hozzáadjuk keményre vert tojáshabot is.
A tésztát kinyújtjuk és egy 25x30-as tepsibe helyezzük simítjuk. Villával megszurkáljuk és a forró sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük.
Ezután kivesszük, megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket és visszatesszük sülni, de már csak 140 fokon sütjük 10 percig. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó.
A habhoz a tojásfehérjéket felverjük a kristálycukorral, jó sűrűnek kell lennie. A sütemény tetején szépen elosztjuk. A sütő hőfokát letekerjük 120 fokra, visszatesszük a tepsit, és a tojáshabot 20 percig szárítjuk rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.