A Rákóczi túrós tésztájához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat, a tejfölt, gyorsan összegyúrjuk, aztán fél órára hűtőbe tesszük.
A túrótöltelékhez a túrót összetörjük, (akár krumplitörővel) hozzáadjuk a porcukrot, a mazsolát, a tojássárgákat, a búzadarát, majd végül a tojások keményre vert habját is beletesszük.
A tésztát kinyújtjuk, egy 20x35 cm-es tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, aztán előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten 5-6 percig sütjük. Ezután kivesszük, mekenjük a baracklekvárral, ráhalmozzuk a túrótölteléket, majd visszatesszük sülni. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó. Ez kb. 15 percet jelent.
A habhoz a tojásfehérjéket géppel, kis fokozaton felverjük a kristálycukorral. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, és jó sűrű. A túróra rakjuk, a sütőt lejjebb vesszük és a habot már csak szárítjuk rajta.
A szeleteléssel meg kell várni, amíg teljesen kihűlt, és érdemes vizes késsel szeletelni, a kést folyamatosan, többször vizezni, hogy ne ragadjon a habhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.