A paradicsomokat alaposan megmossuk és megtöröljük, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt szalonnát vagy sonkát szintén kisebb darabokra vágjuk.
A leveles tésztát fél centi vastag téglalapra nyújtjuk (ha boltit használunk, csak kitekerjük a csomagolásból), a széleiből kb. egy centit levágunk. Lekenjük a széleit a felvert tojással és a levágott részeket ráillesztjük a tojásos részre, mint egy keretet. A tésztát villával megszurkáljuk és a 200 fokos sütőben kb. 6-8 percig elősütjük.
A sütőből kivéve a tészta felületét lekenjük ízlés szerint dijoni mustárral, sajtkrémmel, rátépkedjük a mozzarellát és elrendezzük rajta a paradicsom szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A mustáros részre provance-i fűszert szórunk és rátesszük a szalonna vagy sonka szeletkéket is.
A leveles tészta széleit lekenjük a felvert tojással és betesszük a forró sütőbe további 10-15 percre, míg szép aranybarnára sül. Miután megsült, rátépkedjük a bazsalikom leveleket, felszeleteljük és melegen vagy hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés
Ez a paradicsomos lepény egy szuper finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, akár vendégvárónak is kitűnő. Az egyik felét dijoni mustárral és provance-i fűszerkeverékkel ízesítettem, a másik felét pedig mozzarellával és bazsalikommal. A két oldalon a közös a paradicsom volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.