A mozzarellás rakott karfiolhoz a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük.
A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük.
A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába.
A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) tesszük, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a felszeletelt paradicsomot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.
Egy jénai edénybe rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul a tetején.
Megjegyzés
Nem vagyunk vegetáriánusok, de olykor-olykor jól esik a hús nélküli étel is. Persze, aki szeretné, tehet mellé egy szelet csirkemellet vagy halat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.