A hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
Mérsékeljük a hőt, és a lábasba öntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és 15-20 percig forraljuk.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
A hagyma kiemelése után a mozzarellát a paradicsomszószhoz adjuk, és 1-2 percig forraljuk, amíg a sajt kissé megolvad.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szószt a finomra vágott maradék bazsalikommal ízesítjük, majd beleforgatjuk a gnocchit, és belekeverünk 2 ek reszelt parmezánt.
Ezután áttesszük egy tűzálló tálba vagy 4 kisebb felfújtformába, és megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint mozzarellával. Végül az előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtokat kb. 10 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.