Az aszaltparadicsom mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Rányomjuk a fokhagymát, összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével.
Felforraljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, és pár percig főzzük, amíg besűrűsödik. Elkeverjük benne a krémsajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket. Ha kell, tovább sózzuk.
A gnocchihoz a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Teljesen kihűtjük, összetörjük, hozzákeverjük a tojást és 1 tk sót, majd annyi liszttel összegyúrjuk, hogy kicsit ragacsos, közepesen kemény tésztát kapjunk. Mogyorónyi darabokat tépünk belőle, oválisra formázzuk, és lisztezett felületre gyűjtjük.
Lobogó, sós vízben, több kis adagban kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, további egy percig főzzük, majd a mártásba forgatjuk. Reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.
Télen részt vettem egy sajtkészítő workshopon, ott egy ehhez nagyon hasonló ételt kaptunk ebédre, természetesen házi sajttal. Hazamentem és reprodukáltam, abbahagyhatatlan!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.