A burgonyát megfőzzük, és krumplinyomóval pürésítjük. Egy tálban kimérjük a zablisztet, a tápióka keményítőt és a sót. Hozzáadjuk a tojást és a burgonyát, majd ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 2-3 részre osztjuk, és liszttel megszórt munkalapon kb. 1,5-2 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, majd 2 cm-es darabokra vágjuk őket. Végül pedig villával kicsit lenyomkodjuk.
Egy nagyobb fazekat megtöltünk 3/4-ig vízzel, és feltesszük forrni. Amikor a víz felforrt hozzáadunk 1 ek olajat és 1 tk sót.
A gnocchi felét forró vízbe dobjuk, és kb. 4 perc alatt megfőzzük. Feljönnek a víz tetejére, amikor elkészülnek. Egy szűrővel kiszedjük őket a vízből, majd a tészta másik felét is megfőzzük.
A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, és 2 ek olíva olajon megdinszteljük. Ráöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a sót, a borsot és a bazsalikomot. Addig főzzük, amíg forrni kezd.
A gnocchit egy kisebb tepsibe tesszük, ráöntjük a paradicsomszószt, és összekeverjük vele. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a gluténmentes gnocchi paradicsomszósszal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.