A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, majd a magos rész eltávolítása után besózzuk. Az átöblített rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű vízben.
Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, felöntjük egy kevés vízzel, majd némi sóval, borssal és a morzsolt oregánóval ízesítjük.
A virsliket felkarikázzuk – ha műbeles, azt előzőleg eltávolítjuk –, majd a főtt rizzsel együtt a paradicsomos alaphoz keverjük. A padlizsánokat hideg vízzel leöblítjük, és miután konyhai papírtörlővel leitattuk róluk a nedvességet, megtöltjük őket a paradicsomos-virslis töltelékkel.
A töltött padlizsánokat egy tepsiben elrendezzük, a tetejüket a lereszelt sajttal megszórjuk, és 190 fokon 20-25 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.