A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, úgy, hogy a szélén kb. másfél centi vastag maradjon. Forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.
A rizst kevés olajon előpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az aprított petrezselyem felét és puhára főzzük.
A hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, a maradék petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, és 8-10 percig pirítjuk együtt.
Ezután megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Felforraljuk, majd a tűzről levéve jól elkeverjük a tojással.
A tölteléket összeforgatjuk a rizs felével, majd egyenletesen eloszlatjuk a padlizsánokban. A tetjüket megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés
Padlizsán helyett készíthetjük cukkinivel is. Nem hizlal és nagyon finom - a családom kedvence.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.