A húsokat megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat. Elvegyítjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, az őrölt köményt és a majoránnát. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymákat, a mustárt, az olajat, és összekeverjük. Az így kapott pácban megforgatjuk a hússzeleteket, majd miután egy tányérra szedtük őket, befedjük, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A padlizsánokat megtisztítjuk, félbevágjuk, kivájjuk a közepüket egy kanál segítségével, majd a padlizsánhúst felaprítjuk. A padlizsánhajókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ahol sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk némi olívaolajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A meghámozott lila hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk, a megtisztított paradicsomokat és paprikákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magjait, a húsukat pedig apró kockákra vágjuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a paprikát és a hagymát, aztán kevergetve 5-6 percig pirítjuk.
A hagymás alaphoz adjuk a felaprított padlizsánt, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, a megtisztított, átnyomott fokhagymával, és kis lángon további 5-6 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a balzsamecet is, aztán így pároljuk még 3-4 percig.
Megtöltjük a zöldségraguval a padlizsánhajókat, a tetejére a felkockázott fetát szórjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. A hússzeleteket felforrósított serpenyőben készre sütjük oldalanként kb. 5 perc alatt. Végül a tarját a bazsalikomlevelekkel díszített töltött padlizsánnal tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.