A padlizsánokat megszurkáljuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk őket, és egy kevés sóval meghintjük.
A paprikákat és a tetejükön keresztbe bemetszett paradicsomokat egy másik tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk.
A zöldségeket 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - a padlizsánnak picivel több idő kell. Hagyjuk őket kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat. A padlizsán húsából kinyomkodjuk a folyadékot is.
Az így előkészített zöldségeket egy aprítógépbe tesszük és leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba átöntjük, és hozzákeverjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, ecetet, 2 ek olívaolajat, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Hűtőbe tesszük, és hidegen, aprított petrezselyemmel megszórva, pirítósra halmozva kínáljuk.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MEDITERRÁN PADLIZSÁNKRÉM
Megjegyzés
Ez a padlizsánkrém recept glutén- és laktózmentesen készül, így az erre érzékenyek is bátran elkészíthetik és fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.