Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Padlizsánkrém télire recept
recept
Bonyolult

Padlizsánkrém télire

60 perc
0 adag
Olcsó
5
2024. 09. 19.

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, a szárukat levágjuk és villával többször, több helyen megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 Celsius-fokon, körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Sütés közben megfordítjuk a padlizsánokat, hogy minden oldala átsüljön. Ha már ráncos a héja, akkor biztosan jó.
  2. Amíg sül a padlizsán, addig felkockázzuk a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zöld erős paprikát és ezt is lepíritjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Végezetül beletesszük az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük és félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről. A hagymás keveréket mixerrel pépesítjük.
  3. A megsült padlizsánokat egy hideg vízzel teli tálba tesszük, hogy gyorsan lehűljön, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a héjából a zöldséghúst. Hozzáadjuk a pürésített hagymás keverékhez és még egyszer átturmixoljuk.
  4. A padlizsánkrémet steril üvegekbe kanalazzuk, a massza tetejére egy kevés olívaolajat öntünk, lezárjuk celofánnal, arra egy kevés tartósítószert szórunk, majd még egy celofánréteget teszünk, végül lezárjuk a kupakkal az üveget. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk és hagyjuk kihűlni a vízben.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kismaccs1 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus zakuszka
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Mediterrán padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Egyszerű padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Egyszerű padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Ráhel szerző profilképe

Ráhel

Padlizsánkrém fokhagymásan
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém fokhagymásan

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Padlizsánlasagne
Recept
Egyszerű

Padlizsánlasagne

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Grillezett zöldségek
Recept
Egyszerű

Grillezett zöldségek

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Mediterrán padlizsánkrém recept
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Padlizsánkrém fokhagymásan recept
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém fokhagymásan

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Padlizsánkrém majonézesen recept
Recept
Bonyolult

Padlizsánkrém majonézesen

70 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Ujházi Katalin szerző profilképe

Ujházi Katalin

Padlizsánkrém tejfölösen recept
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém tejfölösen

45 perc
|
0 adag
|
Olcsó
Bottyán Emese szerző profilképe

Bottyán Emese

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.