A padlizsánokat megmossuk, a szárukat levágjuk és villával többször, több helyen megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 Celsius-fokon, körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Sütés közben megfordítjuk a padlizsánokat, hogy minden oldala átsüljön. Ha már ráncos a héja, akkor biztosan jó.
Amíg sül a padlizsán, addig felkockázzuk a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zöld erős paprikát és ezt is lepíritjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Végezetül beletesszük az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük és félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről. A hagymás keveréket mixerrel pépesítjük.
A megsült padlizsánokat egy hideg vízzel teli tálba tesszük, hogy gyorsan lehűljön, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a héjából a zöldséghúst. Hozzáadjuk a pürésített hagymás keverékhez és még egyszer átturmixoljuk.
A padlizsánkrémet steril üvegekbe kanalazzuk, a massza tetejére egy kevés olívaolajat öntünk, lezárjuk celofánnal, arra egy kevés tartósítószert szórunk, majd még egy celofánréteget teszünk, végül lezárjuk a kupakkal az üveget. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk és hagyjuk kihűlni a vízben.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kismaccs1 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.