Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Padlizsánkrém télire recept
recept
Bonyolult

Padlizsánkrém télire

60 perc
0 adag
Olcsó
5
2024. 09. 19.

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, a szárukat levágjuk és villával többször, több helyen megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 Celsius-fokon, körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Sütés közben megfordítjuk a padlizsánokat, hogy minden oldala átsüljön. Ha már ráncos a héja, akkor biztosan jó.
  2. Amíg sül a padlizsán, addig felkockázzuk a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zöld erős paprikát és ezt is lepíritjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Végezetül beletesszük az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük és félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről. A hagymás keveréket mixerrel pépesítjük.
  3. A megsült padlizsánokat egy hideg vízzel teli tálba tesszük, hogy gyorsan lehűljön, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a héjából a zöldséghúst. Hozzáadjuk a pürésített hagymás keverékhez és még egyszer átturmixoljuk.
  4. A padlizsánkrémet steril üvegekbe kanalazzuk, a massza tetejére egy kevés olívaolajat öntünk, lezárjuk celofánnal, arra egy kevés tartósítószert szórunk, majd még egy celofánréteget teszünk, végül lezárjuk a kupakkal az üveget. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk és hagyjuk kihűlni a vízben.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kismaccs1 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Klasszikus zakuszka
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mediterrán padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Egyszerű padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Egyszerű padlizsánkrém

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
 Ráhel szerző profilképe

Ráhel

Padlizsánkrém fokhagymásan
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém fokhagymásan

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Padlizsánlasagne
Recept
Egyszerű

Padlizsánlasagne

70 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Grillezett zöldségek
Recept
Egyszerű

Grillezett zöldségek

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Mediterrán padlizsánkrém recept
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Padlizsánkrém fokhagymásan recept
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém fokhagymásan

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Padlizsánkrém majonézesen recept
Recept
Bonyolult

Padlizsánkrém majonézesen

70 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Ujházi Katalin szerző profilképe

Ujházi Katalin

Padlizsánkrém tejfölösen recept
Recept
Egyszerű

Padlizsánkrém tejfölösen

45 perc
|
0 adag
|
Olcsó
Bottyán Emese szerző profilképe

Bottyán Emese

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.