A parmezános bundában sült padlizsánhoz a tojásokat egy keverőtálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az átnyomott fokhagymával, majd az egészet egy habverő vagy villa segítségével alaposan összekeverjük. Végül a lereszelt parmezánt is hozzáadjuk (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), ezt is beledolgozzuk a tojásos alapba.
A megmosott padlizsánok száras részét és végét levágjuk, majd hámozó segítségével meghámozzuk. A megpucolt padlizsánokat 5-8 milliméteres darabokra karikázzuk, ezután lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk őket.
Egy nagyobb serpenyőben közepes hőmérsékleten egy kevés olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj felhabzott, egy kicsit csökkentünk a hőmérsékleten, és jöhetnek a padlizsánkarikák, egyszerre csak annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér, majd oldalanként nagyjából 2-3 percig sütjük, amíg a korongok szép pirosra nem sülnek. Ezután papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Az elkészült padlizsánokat tányérra tesszük, és megszórjuk a félretett parmezánnal, tépkedhetünk rá zöldfűszert is, és már fogyaszthatjuk is.
Nézd meg videón is, hogyan készül a parmezános bundában sült padlizsán!
Megjegyzés
Ha unod az megszokott panírozott zöldségeket, ezt a verziót biztosan szeretni fogod. Készülhet cukkiniből vagy csillagtökből is, mi most a padlizsánt választottuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.