Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Parmezános bundában sült padlizsán recept
recept
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Parmezános bundában sült padlizsán

30 perc
4 adag
5
2024. 08. 13.

Elkészítés

  1. A parmezános bundában sült padlizsánhoz a tojásokat egy keverőtálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az átnyomott fokhagymával, majd az egészet egy habverő vagy villa segítségével alaposan összekeverjük. Végül a lereszelt parmezánt is hozzáadjuk (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), ezt is beledolgozzuk a tojásos alapba.
  2. A megmosott padlizsánok száras részét és végét levágjuk, majd hámozó segítségével meghámozzuk. A megpucolt padlizsánokat 5-8 milliméteres darabokra karikázzuk, ezután lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk őket.
  3. Egy nagyobb serpenyőben közepes hőmérsékleten egy kevés olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj felhabzott, egy kicsit csökkentünk a hőmérsékleten, és jöhetnek a padlizsánkarikák, egyszerre csak annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér, majd oldalanként nagyjából 2-3 percig sütjük, amíg a korongok szép pirosra nem sülnek. Ezután papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  4. Az elkészült padlizsánokat tányérra tesszük, és megszórjuk a félretett parmezánnal, tépkedhetünk rá zöldfűszert is, és már fogyaszthatjuk is.

Nézd meg videón is, hogyan készül a parmezános bundában sült padlizsán!

 

Megjegyzés
Ha unod az megszokott panírozott zöldségeket, ezt a verziót biztosan szeretni fogod. Készülhet cukkiniből vagy csillagtökből is, mi most a padlizsánt választottuk!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Rántott gomba turbópanírban recept
Recept
Egyszerű

Rántott gomba turbópanírban

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2025.01.26.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.