Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével recept
recept
Mester
GluténTojásTej

Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével

60 perc
4 adag
Megfizethető
2 órája
Frissítve: 2024. 12. 18.

Elkészítés

  1. A csirkemelleket ha szükséges, megtisztítjuk, a felesleges bőrmaradványokat, porcot eltávolítjuk, és szárazra töröljük. Zsebet készítünk a csirkemellekbe, úgy, hogy a csirkemellet a vastagabb végénél egy hegyes késsel óvatosan mélyen megszúrjuk, a kés pengéjét kicsit meg is mozgatjuk, ezzel tágítjuk a zseb méretét. Ügyeljünk arra, hogy ne szúrjuk át a húst, mert a késsel kialakított zsebecsekébe töltjük majd a fűszervajat, és ha a húst a másik oldalán kiszúrjuk, akkor sajnos a vaj sütés közben kifolyik a csirkéből.
  2. A Lurpak enyhén sós vajat egy keverőtálba tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát, kicsit sózzuk, majd jöhet a szerecsendió és a megmosott, apróra vágott petrezselyem. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba tesszük, és a csirkemellek zsebeit megtöltjük.
  3. Ezután a megtöltött csirkemelleket hűtőbe tesszük a panírozásig, ez a lépés nagyon fontos, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebb lesz a sütés.
  4. Amíg a csirkék hűlnek, elkészítjük a burgonyapürét. A főzni való burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát, majd jó alaposan megsózzuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt burgonyáról a vizet leöntjük, és a meleg lábasba visszatesszük, majd a Lurpak enyhén sós vajat több részletben hozzáadva, burgonyanyomóval pépesre nyomjuk. Közben kóstoljuk, és ha szükséges sózzuk. Eszközt váltunk, és innentől habverővel keverjük tovább a püréalapot. Fűszerezzük szerecsendióval, és szintén részletekben hozzáöntjük a tejet, közben gyors mozdulatokkal verjük, így habosabb, lágyabb pürét készíthetünk. Végül a reszelt parmezánt is hozzáadjuk. Akkor jó, ha még forró állapotában enyhén folyósabb a püré, mer a krumpliból kioldódó keményítő sűríteni fogja az alapot. A pürét egy szitán át is törhetjük, így még homogénebb állagú lesz a végeredmény. Az elkészült pürét melegen tartjuk tálalásig.
  5. Jöhet a csirke panírozása, a csirkék mindkét oldalát sózzuk, majd klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk, a tojást enyhén sózzuk. Ahol a bemetszést ejtettük a csirkén, ott duplán panírozzuk, tehát ismét tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.
  6. Amíg panírozunk, addig egy serpenyőben az olajat felmelegítjük 175 fokra, ezután beletesszük a csirkemelleket, és egyszer-kétszer megforgatva nagyjából 6-7 perc alatt pirosra sütjük. Figyelhetünk arra is sütés vége felé, hogy ha erősebb sistergést hallunk, akkor a nedvesség kezd már távozni a csirkéből, ilyenkor már biztosan át is sült a csirkemell, de még szaftos, és nem száraz. A megsült csirkét papírtörlőre tesszük, pár percig pihentetjük.
  7. Terítsünk szét egy adagot a burgonyapüréből, és erre helyezzük a meleg kijevi csirkemellet, dekorálhatjuk kevés petrezselyemmel és reszelt parmezánnal. Ha a fenti lépéseket betartottuk, akkor amikor megvágjuk a húst, a gyönyörű vaj aranyló folyamként csurog majd a sárga burgonyapürére.

Nézd meg videón, hogyan készül a Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével!

A receptet a Lurpak támogatta.

Megjegyzés
Ez a fogás így is mennyei, de ha fokozni akarjuk az ünnepi hangulatot, akkor a fűszervajba szarvasgombát is reszelhetünk.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Klasszikus rántott csirkemáj
Recept
Egyszerű

Klasszikus rántott csirkemáj

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtos csirkemellpuffancs
Recept
Egyszerű

Sajtos csirkemellpuffancs

30 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Félórás paradicsomos csirke
Recept
Egyszerű

Félórás paradicsomos csirke

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Egyszerű csirkés rakott tészta
Recept
Egyszerű

Egyszerű csirkés rakott tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pad thai házilag
Recept
Egyszerű

Pad thai házilag

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Kijevi csirkegolyó recept
Recept
Bonyolult

Kijevi csirkegolyó

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Krémes csirke  recept
Recept
Egyszerű

Krémes csirke

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki recept
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldséges pad thai recept
Recept
Egyszerű

Zöldséges pad thai

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Mirinda-szelet recept
Recept
Egyszerű

Mirinda-szelet

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Karácsonyi banánkenyér recept
Recept
Egyszerű

Karácsonyi banánkenyér

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vietnámi tavaszi tekercs recept
Recept
Rafinált

Vietnámi tavaszi tekercs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

A legfinomabb franciasaláta recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb franciasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbópite recept
Recept
Egyszerű

Zserbópite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.