Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével recept
recept
Mester
GluténTojásTej

Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével

60 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 12. 16.
Frissítve: 2024. 12. 18.

Elkészítés

  1. A csirkemelleket ha szükséges, megtisztítjuk, a felesleges bőrmaradványokat, porcot eltávolítjuk, és szárazra töröljük. Zsebet készítünk a csirkemellekbe, úgy, hogy a csirkemellet a vastagabb végénél egy hegyes késsel óvatosan mélyen megszúrjuk, a kés pengéjét kicsit meg is mozgatjuk, ezzel tágítjuk a zseb méretét. Ügyeljünk arra, hogy ne szúrjuk át a húst, mert a késsel kialakított zsebecsekébe töltjük majd a fűszervajat, és ha a húst a másik oldalán kiszúrjuk, akkor sajnos a vaj sütés közben kifolyik a csirkéből.
  2. A Lurpak enyhén sós vajat egy keverőtálba tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát, kicsit sózzuk, majd jöhet a szerecsendió és a megmosott, apróra vágott petrezselyem. Alaposan összekeverjük, majd habzsákba tesszük, és a csirkemellek zsebeit megtöltjük.
  3. Ezután a megtöltött csirkemelleket hűtőbe tesszük a panírozásig, ez a lépés nagyon fontos, hogy a vaj visszadermedjen, így könnyebb lesz a sütés.
  4. Amíg a csirkék hűlnek, elkészítjük a burgonyapürét. A főzni való burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát, majd jó alaposan megsózzuk, és 15-20 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt burgonyáról a vizet leöntjük, és a meleg lábasba visszatesszük, majd a Lurpak enyhén sós vajat több részletben hozzáadva, burgonyanyomóval pépesre nyomjuk. Közben kóstoljuk, és ha szükséges sózzuk. Eszközt váltunk, és innentől habverővel keverjük tovább a püréalapot. Fűszerezzük szerecsendióval, és szintén részletekben hozzáöntjük a tejet, közben gyors mozdulatokkal verjük, így habosabb, lágyabb pürét készíthetünk. Végül a reszelt parmezánt is hozzáadjuk. Akkor jó, ha még forró állapotában enyhén folyósabb a püré, mer a krumpliból kioldódó keményítő sűríteni fogja az alapot. A pürét egy szitán át is törhetjük, így még homogénebb állagú lesz a végeredmény. Az elkészült pürét melegen tartjuk tálalásig.
  5. Jöhet a csirke panírozása, a csirkék mindkét oldalát sózzuk, majd klasszikus módon liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben panírozzuk, a tojást enyhén sózzuk. Ahol a bemetszést ejtettük a csirkén, ott duplán panírozzuk, tehát ismét tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.
  6. Amíg panírozunk, addig egy serpenyőben az olajat felmelegítjük 175 fokra, ezután beletesszük a csirkemelleket, és egyszer-kétszer megforgatva nagyjából 6-7 perc alatt pirosra sütjük. Figyelhetünk arra is sütés vége felé, hogy ha erősebb sistergést hallunk, akkor a nedvesség kezd már távozni a csirkéből, ilyenkor már biztosan át is sült a csirkemell, de még szaftos, és nem száraz. A megsült csirkét papírtörlőre tesszük, pár percig pihentetjük.
  7. Terítsünk szét egy adagot a burgonyapüréből, és erre helyezzük a meleg kijevi csirkemellet, dekorálhatjuk kevés petrezselyemmel és reszelt parmezánnal. Ha a fenti lépéseket betartottuk, akkor amikor megvágjuk a húst, a gyönyörű vaj aranyló folyamként csurog majd a sárga burgonyapürére.

Nézd meg videón, hogyan készül a Lurpak vajas kijevi csirkemell parmezános burgonyapürével!

A receptet a Lurpak támogatta.

Megjegyzés
Ez a fogás így is mennyei, de ha fokozni akarjuk az ünnepi hangulatot, akkor a fűszervajba szarvasgombát is reszelhetünk.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtos csirkemellpuffancs
Recept
Egyszerű

Sajtos csirkemellpuffancs

30 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Félórás paradicsomos csirke
Recept
Egyszerű

Félórás paradicsomos csirke

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Egyszerű csirkés rakott tészta
Recept
Egyszerű

Egyszerű csirkés rakott tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Kijevi csirkegolyó recept
Recept
Bonyolult

Kijevi csirkegolyó

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Krémes csirke  recept
Recept
Egyszerű

Krémes csirke

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.