Az egész padlizsánt 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja megszenesedik. Ezután kikaparjuk a héjából, majd a felaprított hagymával és a felkarikázott paprikával együtt egy aprítógépben ledaráljuk.
Egy nagyobb lábosban, kis lángon feltesszük főni a padlizsánt. Meglocsoljuk az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint megfűszerezzük az ételízesítővel és a babérlevéllel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket. Addig főzzük, amíg az ízek összeérnek, és krémes állagot kap a zakuszkánk. Közben sűrűn kevergetjük.
Amikor kész, tiszta üvegekbe töltjük, kevés szalicilt teszünk a tetejére, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Pirítóssal kínáljuk.
Megjegyzés
Az én apám kimondottan zöldségellenes, de az idén 3 egész adagot csináltam, és annyi maradt belőle, amennyit eldugtam a befőttek közé.
Nagyobb befőttesüvegekben is jó eltenni, mert megbontva a hűtőben is sokáig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.