Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Zakuszka télre recept
recept
Mester

Zakuszka télre

120 perc
8 adag
Átlagos
5
2024. 07. 29.

Elkészítés

  1. Az egész padlizsánt 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja megszenesedik. Ezután kikaparjuk a héjából, majd a felaprított hagymával és a felkarikázott paprikával együtt egy aprítógépben ledaráljuk.
  2. Egy nagyobb lábosban, kis lángon feltesszük főni a padlizsánt. Meglocsoljuk az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint megfűszerezzük az ételízesítővel és a babérlevéllel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket. Addig főzzük, amíg az ízek összeérnek, és krémes állagot kap a zakuszkánk. Közben sűrűn kevergetjük.
  3. Amikor kész, tiszta üvegekbe töltjük, kevés szalicilt teszünk a tetejére, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés
Az én apám kimondottan zöldségellenes, de az idén 3 egész adagot csináltam, és annyi maradt belőle, amennyit eldugtam a befőttek közé. Nagyobb befőttesüvegekben is jó eltenni, mert megbontva a hűtőben is sokáig eláll.

Recept értékelése

5 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Klasszikus zakuszka
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal
Recept
Egyszerű

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal

85 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sajtos-sonkás padlizsánkarikák
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás padlizsánkarikák

50 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Csiszér Zoltánné szerző profilképe

Csiszér Zoltánné

Mediterrán padlizsánkrém
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Zöldséggel töltött padlizsán
Recept
Egyszerű

Zöldséggel töltött padlizsán

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukkini zakuszka
Recept
Mester

Cukkini zakuszka

165 perc
|
12 adag
|
Költséges
Kolimár Viktória szerző profilképe

Kolimár Viktória

Rántott padlizsángolyók
Recept
Egyszerű

Rántott padlizsángolyók

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Grillezett padlizsántekercs
Recept
Egyszerű

Grillezett padlizsántekercs

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Klasszikus zakuszka recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal recept
Recept
Egyszerű

Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal

85 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sajtos-sonkás padlizsánkarikák recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás padlizsánkarikák

50 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Csiszér Zoltánné szerző profilképe

Csiszér Zoltánné

Mediterrán padlizsánkrém recept
Recept
Egyszerű

Mediterrán padlizsánkrém

70 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Zöldséggel töltött padlizsán recept
Recept
Egyszerű

Zöldséggel töltött padlizsán

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cukkini zakuszka recept
Recept
Mester

Cukkini zakuszka

165 perc
|
12 adag
|
Költséges
Kolimár Viktória szerző profilképe

Kolimár Viktória

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.