A leveles tésztát kinyújtjuk, vagy kitekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tésztát lekenjük a ketchuppal, megszórjuk a szárított oregánóval. Ráhalmozzuk a felkarikázott savanyú uborkát és megszórjuk sajttal.
A virsliket a tészta hosszanti oldalára helyezzük, és a tésztát két oldalról, középre haladva feltekerjük. Egy éles késsel nyolc darabra vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra elhelyezzük a tepsin.
Felvert tojással lekenjük, végül megszórjuk a késsel felaprított tökmaggal.
190 Celsius-fokon, alsó-felső módon, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a leveles tésztás virslis falatka!
Megjegyzés
A tetejére szórhatunk szezámmagot, tökmagot vagy reszelt sajtot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.