Az ecetes sajtos rúdhoz összekeverjük a lisztet a sóval, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a vízzel elkevert ecetet, majd az egészet egy robotgép segítségével egynemű, nagyon lágy tésztává gyúrjuk.
A tésztát egy nagyobb darab, kiterített folpakra halmozzuk, és szorosan becsomagoljuk úgy, hogy a csomag végső formája téglatest legyen, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kivesszük a tésztát, bőven lisztezett gyúródeszkára tesszük, és rendszeres lisztezés mellett, könnyed mozdulatokkal 3-5 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra.
Egy pizzaszeletelővel vagy késsel felcsíkozzuk a tésztát, kb. egyujjnyi szélesre, és 5-6 cm hosszúra, majd lekenjük az egész elhabart tojással, meghintjük a lereszelt sajttal.
A rudacskákat egymás mellé sorakoztatjuk egy sütőpapírral bélelt tesibe, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az extra ropogós sajtos rúd
Megjegyzés
Extra ropogós és extra finom sajtos rudat készíthettek a recept segítségével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.