A lisztet keverőtálban elvegyítjük a cukorral, a sóval, az őrölt köménnyel és a Cayenne-borssal. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra keverjük. Beledolgozzuk a tojást, és 1 tk hideg vízzel lazítjuk.
Rászórjuk a reszelt sajtot, kézzel simára gyúrjuk, és szükség esetén még egy kis vizet adunk hozzá. A tésztát téglává formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
A római köményt és a tengeri sót mozsárban szétnyomjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából 2 teáskanálnyi adagokat csippentünk le, amelyeket gombóccá gömbölyítünk és egymástól 3 cm távolságban a tepsikbe ültetünk. Mindet laposra nyomkodjuk, majd megszórjuk a köményes sóval, és az előmelegített sütő középső részében egészen világosra sütjük tepsinként kb. 12 perc alatt. Végül a korongokat a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.