Az élesztőt a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük a tojássárgáját, sót, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk, és meleg helyen kelesztjük. A duplájára fog nőni, nagyjából egy óra alatt.
A sajtokat lereszeljük, az aszalt paradicsomot és a sonkát apróra vágjuk. A vajat kikeverjük a tojássárgával, a natúr vajkrémmel. Sózzuk, borsózzuk, majd a paradicsomot, a sonkát és a sajtokat is hozzákeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára terítjük, és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel. A hosszabbik oldalát feltekerjük, és háromszögeket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 30 percet kelesztjük.
Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük. A megkelt sütemények tetejét megkenjük olvasztott vajas tejjel.
Forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos sonkás háromszög
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.