A fokhagymás-tejfölös uborkasaláta elkészítéséhez az uborkát megtiszítjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük és besózzuk.
10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rászórjuk a cukrot, ízesítjük borssal és ecettel, majd összekeverjük a tejföllel. Jól lehűtjük, és sültekhez, pörköltekhez, tojásos nokedlihez kínáljuk.
Nézd meg videón a klasszikus tejfölös uborkasaláta elkészítését is:
Megjegyzés
Egy finom főétel mellé (pl: csirkepörkölt) kínálom a tejfölös-fokhagymás uborkasalátát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.