Az uborkát megmossuk, lereszeljük, besózzuk, majd egy tálban hagyjuk kicsit pihenni. Amikor levet eresztett, kifacsarjuk és leszűrjük.
Ezután hozzáadjuk a joghurtot és a tejfölt, majd ízesítjük a lereszelt fokhagymával, valamint sóval és borssal.
A fetát belemorzsoljuk, végül az egészet alaposan összekeverjük. Kaporral és pár csepp olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.
Megjegyzés
Szerintem fantasztikusan finom! Lehet enni reggelire barna kenyéren vagy köretként bármihez. Én tegnap szezámos rántott pulyka mellé tálaltam, mindenki imádta.
Ízlés szerint kevés citromlével és mentalevéllel is ízesíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.