A tzatziki elkészítéséhez uborkát megmossuk, szárazra töröljük, majd durvára reszeljük. Besózzuk, és egy kis időre félretesszük állni. Amikor levet eresztett, lecsepegtetjük.
A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd pár csepp citromlével ízesítjük.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett uborkát, és ízlés szerint megborsozzuk. Olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. Leginkább húsok és halak mellé illik, de természetesen házi gyrossal is nagyon finom.
Megjegyzés
Krétai nyaralásom során kóstolhattam meg az igazi, hagyományos tzatzikit, azóta nem tudok szabadulni tőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.