Az uborkát megmossuk és szárazra töröljük, majd a reszelő durva oldalán lereszeljük. (Az uborkát egyébként meg is hámozhatjuk reszelés előtt, ez igazából már csak ízlés kérdése.)
Az összezúzott fokhagymát jól összekeverjük a görög joghurttal, majd pár csepp citromlével ízesítjük. Ha lehet, frissen facsarjuk rá.
Ezután nincs más dolgunk, mint hozzáadni a lecsepegtetett uborkát a joghurthoz, és ízlés szerint megborsozni, majd jól elkeverni.
Húsok mellé tálalva kiváló saláta, köret lehet. Pici olívaolajjal meglocsolva kínáljuk. Természetesen a tzatziki tökéletesen illik gyros mellé is.
Nézd meg videón, hogyan készül a joghurtos tzatziki
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.