A gyros elkészítéséhez a filézett csirkecombokról papírtörlővel leitatjuk a vizet, és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a gyros-fűzerkeverékkel, rádobjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd a hűtőben minimum 30 percig pácoljuk, azután egy serpenyőben készre sütjük.
A tzatzikihez az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körülbelül félóra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet, és lecsöpögtetjük. Hozzákeverjük a joghurtot, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a citromlevet, majd megsózzuk és borsozzuk.
A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a pitákat egy serpenyőben átmelegítjük, a tetejüket levágjuk, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel és a hússal.
Nézd meg videón, hogyan készül a gyros tzatziki salátával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.