A tzatziki elkészítéséhez egy sűrű lyukú szűrőbe öntjük a görög joghurtot, és 3-4 órán - vagy egy éjszakán át - hagyjuk lecsöpögni.
Meghámozzuk az uborkát, hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a magját, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
Az uborkát alaposan kinyokodjuk, egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot, a zúzott fokhagymát és az olívaolajat, összekeverjük, és fogyasztás előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
A tzatziki igazi titka az eleve sűrű, mégis lecsöpögtetett görög joghurt. Megmértem, és számomra is döbbenet volt, hogy a 3,5 dl joghurtból 1 dl víz csöpögött le 8 óra alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.