A joghurtot összekeverjük a tejföllel, majd ezt egy sűrű szövésű konyharuhába öntjük, batyuvá kötözzük, és egy fakanál segítségével egy tál fölé kötjük. 1 óra alatt lecsöpög a savó, így megkapjuk a görög krémjoghurtot.
Az uborkát nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, és besózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
A joghurtot sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ízesítjük. Összekeverjük az uborkával, és minimum fél órát állni hagyjuk a hűtőben.
Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal.
Megjegyzés
Gyros mellé, szendvicsekhez vagy salátaként pitával tálaljuk. Lehet rá kaprot szórni, olajbogyóval díszíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.