A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, enyhén besózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt puhára, de még kissé roppanósra pároljuk.
A sajtmártáshoz egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük.A tűzre visszatéve ízlés sóval és borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot. Kevergetve kiforraljuk, és pár perc alatt krémes szósszá főzzük.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd leszűrjük. A puhára párolt cukkinit egy tálba teszük, majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a sajtszószt és a tésztát. A felvert tojásokat a cukkinis-tésztás-szószos masszához keverjük.
Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
Megjegyzés
Egy finom, szaftos tészta, a tetején ropogósra sült sajttal, melyet még azok is szeretni fognak akik nem kedvelik a cukkinit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.