A fokhagymás csomó tésztájához a sót, a sütőport és a lisztet alaposan összekverjük egy tálban. Hozzáadjuk a joghurtot és addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll.
Nyolc egyenlő részre szeleteljük, és mindegyikből egy 23-25 centis rudat sodrunk a kezünkkel, majd mindegyiket úgy fonjuk, mintha egy csomót kötnénk a közepére.
Egy tepsi aljára sütőpapírt rakunk. Ráhelyezzük a tésztákat (legalább 4-5 centi távolság legyen köztük), megkenjük őket olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben15-18 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat. Megdinszteljük benne az apróra vágott fokhagymát.
Amikor a csomók megsültek, megkenjük őket a vajas fokhagymával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal és petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.